Basurda en iyi tedavi hangisidir

Basur diğer adıyla hemoroid iç ve dış olarak iki tipi 1 den 4 kadar değişen derecesi olan bir hastalıktır. Derecelendirme hastanın anlattıkları ve muayene sırasında tespit edilen klinik bulgulara göre yapılır. İç basurlarda 1. derece hastalığın en erken safhası 4.derece en ileri safhasıdır.

Tedavi seçimi hastalığın tipi ve derecesine göre yapılır.

Dış Basur

Genellikle hiçbir şikayet yapmaz daha çok estetik olarak hastayı rahatsız eder. Eğer ağrı kanama gibi bulgular da varsa bu durumda dış basurla birlikte başka bir hastalık olabileceği akla gelmelidir. Dış basurun tek tedavi şekli keserek almaktır. Bu ameliyat bölge uyuşturularak yada narkozla yapılabilir. Başarısı çok yüksektir tekrar etme ihtimali çok düşüktür.

İç Basur

En İyi Basur Tedavisi
Seçim hastalığın derecesine göre değişmektedir
1.Derece iç basur
Genellikle ciddi şikayet yapmaz,ara sıra kanama ile bulgu verir. Tedavide bitkisel yada beşeri ilaçlar yeterli olmaktdır. Beşeri ilaç olarak daflon veya doxium tablet önerilir. Kortos fitil veya proctoglivenol krem eklenebilir. Kanama varsa ve bu tedavilerle düzelmiyorsa o zaman lazer tedavisi uygundur.

2.Derece iç hemoroid
Hasta tuvaletini yaparken memeler dışarı çıkar ayağa kalktığı anda memeleri geri içeri girer. Tedavisi ilaçla yapılamaz ancak var olan şikayetleri azaltmak amacıyla 1.derece önerilen ilaçlar kullanılabilir. Kalıcı tedavi seçeneklerinden en etkili ve pratik olanı lazer ve boğma yöntemlerinin birlikte uygulanmasıdır. Daha küçüklere lazer büyüklere RBL uygulanır.

3.Derece Basur
Hasta dışkılarken memeler dışarı çıkar ancak kendiliğinden içeri girme ya hastanın el yardımıyla içeri itmesi gerekir yada saatlerce bekleyince girer. Tedavisinde ilk seçenek yine lazer ve boğma yöntemidir ancak ileri vakalarda longo THD ve klasik ameliyatlarda yapılabilir. Klasik ameliyat çok zahmetli olduğu için, longonun orta vadade başarısı düşük olduğu için THD tercih edilebilir.

4.Derece Hemoroid
Memeler her an dışarıdadır,içeri sokulamaz. En doğru tedavi seçeneği klasik cerrahi ameliyatlarıdır. Longo,THD gibi ameliyatlar 4.derece basurun tedavisinde tatmin edici sonuç vermeyebilir. Dışarıdaki memeler rahatsız etmiyorsa daha düşük seviyelere çekmek için lazer ve boğma uygulamaları yapılabilir. Ağrıdan çekiniliyorsa THD tercih edilmelidir çünkü klasik cerrahide 2-4 hafta işgücü kaybı olabilir.

en iyi hemoroid doktoru

İç ve Dış Basurun Birlikte Olması

Sık rastlanan bir durumdur. Yaklaşım hastanın tercihine göre olmalıdır. Zahmetsiz bir uygulama istiyorsa dışarıdakiler bırakılıp asıl rahatsız eden içeridekiler alınabilir. Her iki tipi de aynı anda alınan klasik cerrahi de uygulanabilir. Bunun yanı sıra zahmeti az olup içeridekileri tedavi ederken dışarıdakileri de büyük oranda gerileten damarı bağlama (THD-HAL) yöntemi uygulanabilir.

Ameliyat Sonrası Tekrar Basur Oluşur mu?

Hastaya ve uygulanacak tedavi yönteminin doğru seçilmemesine bağlıdır. Hasta kabızlık sorununu çözmez ve tuvalette fazla ıkınırsa % 10-15 ihtimalle hastalık tekrar oluşabilir. Bu ihtimal tüm tedavi seçeneklerinde vardır ama hastanın dışkılama alışkanlığıyla yakından ilgilidir. Bu sebeple hangi yöntemle olursa olsun tedaviden sonra dışkılama alışkanlığı mutlaka normale çekilmelidir ve şunlara dikkat edilmelidir;
Tuvalette 1-2 dakikadan fazla kalınmamalıdır
Fazla ıkınılmamalıdır
Kabız kalınmamalıdır
Ikınmaya neden oluyorsa acı tüketilmemelidir

en iyi hemoroid tedavisi

En iyi basur doktoru

Doktorun kötüsü olmaz ama iyisi olur. En iyi hemoroid doktoru dendiğinde aslında doktordan çok teknolojiye sahip olup olmadığı ve bu teknolojilerin kullanımı konusunda yeterli birikimi olandır.
Diğer taraftan doğru teşhis te önemlidir çünkü doğru konmayan bir teşhisle doğru olan bir tedavi yapılması mümkün değildir. Örneğin genel cerrahların sıkça yaptığı hatalardan biri makat çatlağı olan bir hastaya hemoroid teşhisi koyup onun ilacını verilirse iyileşme ihtimal düşük olacaktır.
Bir çok hastalıkta olduğu gibi bu hastalığın tedavisinde de çok farklı yöntemler ve teknolojiler kullanılmaktadır.
Proktolog diyebilmek için tüm bu yöntemleri bilmeli ve teknolojilerin kullanımına hakim olmalıdır. Zaten bu kadar birikimi varsa o zaman genel cerrah olmaktan çıkıp genel cerrahinin bir bölümü olan makat hastalıkları uzmanı yani proktolog olmaktadır.
Hemoroid dış ve iç olmak üzere iki çeşidi ve iç olanların da ilerlemişliğine göre 4 derecesi olan bir hastalıktır.
Doğal olarak bu kadar farklı olan bir hastalığın tedavileri de çok farklı olmaktadır. Bu kadar tedavi çeşitliği olan bir hastalık konusunda tecrübesi ve teknolojisi olan bir doktor ancak o hasta için en uygun tedaviyi seçebilir.
Şöyle ki ; sadece klasik yöntemle cerrahi tedaviyi bilen bir doktor THD (HAL) yöntemini hastasına sunamaz ve hastayı kaçırmamak için diğer yöntemlere yönlendirir, böylece hasta bu güzel tedaviyi olma şansını kaybeder.
En iyi basur doktoru derken yine aynı şekilde kurumun yapısı da önemlidir, kliniğin cihaz yatırımı, fiyat politikası, bu konudaki tedavi sayıları gibi veriler de en iyi klinik özelliğini getirmektedir.
Bazı klinikler sadece hemoroid tedavisiyle ilgilenirken bazı klinikler “ne iş olsa yapar” bu iki yaklaşımın getirdiği bilgi birikimi farklı olacaktır.

En iyi demek için şu özellikleri taşımalıdır;
Genel cerrahiye ek olarak proctoloji eğitimi almış olmalıdır
Hastasına en yeni yöntemleri sunabilmelidir
Önce hasta diyebilmelidir
Hastanın sosyal yaşamına çabuk dönmesini sağlamalıdır
Mahremiyete önem vermelidir
En ekonomik yöntemleri sunmalıdır
Yenilikleri yakından takip etmelidir
Her hastasına anoskop muayenesi yapmalıdır
Gereksiz kolonoskop ve benzeri tetkikler istememelidir.

En iyi basur doktoru dendiğinde göze çarpan proktoloji uzmanları ;

İstanbul Proktoloji Uzmanları

Op. Dr. Atilla KAYA (Bakırköy)
Op. Dr. Canan ERDEM (Şişli)
Op. Dr. İbrahim KAVAK (Kadıköy)

Ankara Proktoloji Uzmanları
Op. Dr. Adil ALTINSOY

Antalya Proktoloji Uzmanları
Op. Dr. Seher ŞİRİN

Bursa Proktoloji Uzmanları

Op. Dr. Ergun AYGÖREN

https://www.basur-tedavisi.com

HAKKINDA admin

103 Yorumlar

  1. Hocam selamun aleykum ben 19 yasindayim. 15 yasimdan beri ara sira basur memesi cikiyor ve iki gune geciyor.Her tuvaletten sonra basur memerleri disari cikiyor ben iceri itiyorum .Bazi zamanlar girmiyor ve acayip bi agri yapiyo kuruyor 4 tane basur memesi var.Ne yatabiliyorum ne uyuyabiliyorum doktora gitmekten de korkuyorum ilerlemiştir diye. Sizce ameliyata mi ihtiyacim var?
    Dr.Muharrem Kaya
    makat hastalıklarına spesifik çalışan genel cerrahi uzmanına görünmelisin,sorununu ameliyatsız yöntemlerlede çözebilirler

  2. Kabızlık da var ondan mı başlamıstir kanamam
    Dr.Muharrem Kaya
    kabızlık ,dışkının sertliği ve ıkınma şiddetiniz kanamaya neden olabilir.ama he nedenle olursa olsun makat kanamalarında mutlaka hastanın kötü huylu bir oluşum olma ihtimaline karşı anoskopi muayenesi ile değerlendirilmesi gerekir.gecikmeden muayene olmalısınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir