Tuvalette uzun kalmak

Normal şartlarda tuvalette kalış süresi 1-2 dakikadır bu süreden daha uzun kalmak yanlış uygulama sınıfına girer. Kalma süresinin uzunluğu şunlara bağlıdır;
Kabızlık;
Bağırsak uzunluğu, bağırsak tembelliği, ailesel özellik gibi sebeplerle izah edilmeye çalışılsa da tamamen kalın bağırsağın hareket sıklığıyla ilgili bir durumdur.Ve büyük oranda kişinin gıda alışkanlığıyla ilgilidir.Aynı şeyi yemelerine rağmen farklı kişilerin kabızlık sorununu farklı düzeyde yaşamalarıysa bağırsak eğitimiyle izah edilebilir.
Yukarda belirtildiği gibi dışkının kıvamını belirleyen şey kalın bağırsakların hareket sıklığıdır. Bu hareket bazı kişilerde 20 dakikada bir olurken bazı kişilerde 4-6 saatte bir olmaktadır.20 dakikada bir kasılan kişi günde 2-3 defa dışkılarken 5 saatte bir kasılan haftada bir dışkılayabilmektedir.Yoğun kabızlık yaşayan kişi eğitimle kasılma sıklığını 5 saatten 1 saate düşürüp kabızlık sorunundan kalıcı olarak çözebilir.
Kötü eğitilmiş kalın bağırsak;
Burada en etkili şey gıdanın içerdiği posa miktarıdır, bir anlamda bağırsağın motoru posadır ve miktarıyla direkt ilişkilidir.Yaygın bir şekilde söylenenin aksine bol su tüketmenin kabızlığın giderilmesinde en küçük bir etkisi yoktur,bilindiği gibi ince bağırsaklardan günde 20 litre sıvı salgılanmaktadır hastanın fazladan içeceği 2 litre su bunu değiştirmemektedir.
Kötü tuvalet eğitimi;
Ailede görülen bu kötü davranış çocuk tarafından taklit edilir ve ileriki yaşlarda bu alışkanlık devam eder. Babası tuvalete giderken kitap, dergi, gazete götüren birinin çocukları bunu öğrenir ve doğrunun bu olduğunu sanır.
Tuvalette uzun süre kalmak nasıl düzeltilir ?
Kabızlık kesinlikle çözülmelidir bunun için bağırsak hareketlerini artırmak amacıyla bol sebze meyve tüketilmeli, her öğünde tercihen kepekli ekmek tüketilmeli, akşam yatmadan 5-10 kayısı kurusu veya kayısı suyu içilmeli.Bu uygulamalara rağmen düzelmiyorsa bu durumda posa miktarını artırmada daha etkili gıdalara geçilmeli ve direk kepek tüketilmelidir.En rahat temin edilebilen ve tüketimi kolay olan ineklere verilen kepektir. Her akşam 1 su bardağı yenilmelidir.Kepek çorba,yoğurt,süt,ayran veya herhangi bir sıvıya karıştırılarak tüketilebilir.Günde bir bardak yeterli gelmiyorsa giderek artırılmalı gerekirse sabah akşam yenilmelidir.
Dışkılama ritmi;Mümkün olduğunca günün aynı saatlerinde tuvalete gidilmeli tercihen her gün kahvaltı yapılmalı ve kahvaltıdan sonra dışkılama alışkanlığı bağırsaklara öğretilmelidir.Burada sigaradan yardım alınabilir,kahvaltıdan sonra içilen bir çayın yanında tüttürülen sigaranın bağırsağı boşaltılmasında olumlu etkisi vardır.Sigaranın böyle bir tek yararı olması yanında binlerce zararı unutulmamalıdır.
Tuvalette davranış ;
Tuvalet isteği çok belirginleştikten sonra tuvalete gidilmelidir, tuvaletin kapısı açılırken 1.5 dakikada çıkmak kararlaştırılmalıdır ve bu gerçekten yapılmalıdır. Tuvalette dakikalarca kalınmamalıdır. Bunu sağlamanın en kolay yolu da şudur; oturulduğunda kolayca çıkan 70-90 gramlık ilk kısım çıkarılmalı ve daha fazla çıkarmak için çabalanmamalıdır.Sanki dışkı bitmemiş gibi gelse de bu hisle ilgilenmeden tuvalet terk edilmeli daha fazla ıkınılmamalıdır.Bu uygulamaların ne kadar normal olduğunu anlamanın en kolay yönü köpekleri izlemektir.Köpekler sokağın kenarında durur ve 30 saniyede dışkılar ve yoluna devam eder,öyle saatlerce oturup sırada bekleyenleri çileden çıkarmaz 
Sonuç olarak;
Makat hastalıklarının neredeyse hepsinde en önemli etken kabızlık ve fazla ıkınmaktır. Makat sorunu yaşamak istemiyorsanız kötü tuvalet alışkanlığınızdan vazgeçmelisiniz. https://www.sehersirin.com/gebelikte-gorulen-makat-hastaliklari/

tuvalette uzun süre kalmak tuvalette uzun durmak

HAKKINDA admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir